Viasat Nature Polsat

Епизоди

НАЗАД
Диви същества е поредица за пътувания, която проследява експедициите на Доминик Монахан, актьор, известен с ролите си „Изгубени“ и „Властелинът на пръстените“. Той търси най-опасните, впечатляващи и трудно-уловими същества в света.
 

В третия сезон на популярната поредица, Доминик Монахан изследва някои от най-отдалечените кътчета на екзотични страни по земното кълбо, сред които Боливия, Мадагаскар, Шри Ланка, Мозамбик и Филипините – докато търси най-големите, най-странните и най-страховитите живи същества. Доминик е най-известен с кино-ролята си в адаптациите на „Властелинът на пръстените“ и сериала „Изгубени“.

Истински любител на природата, той развива още от ученическа възраст познания и любов към насекомите и влечугите, които запазва и до днес. В настоящия трети сезон Дом разширява търсенията си към още по-големи и по-лоши животни - индийска кобра, летящ гущер, гигантски китови акули и редкия и много страховит Айе Айе от Мадагаскар са само няколко от съществата в списъка на му този път.

Във всеки епизод, Монахан отвежда зрителя в изпълнено с екшън търсене, докато проследява и улавя от къса дистанция някои от най-редките и живото-застрашаващи същества на планетата.

Епизод 1

Епизод 1: Белиз – Фер-де-Ланс

Дом пристига в Белиз с мисията да откриен най-смъртоносната змия в Латинска Америка – Фер-де-Ланс – отровна змия, за която се смята, че причаква и напада без да е провокирана. Но дали репутацията й е заслужена или е плод на градска легенда? Дом се отправя към вечно-зелената джунгла на Белиз в търсене на истината. По пътя минава край извисяващите се майски пирамиди, мистериозни пещери и дъжновни гори, изпълнени с вълнуващи диви животни.

Епизод 2: Флорида - акули

Това не е обикновена ваканция във Флорида. След драматичен сблъсък с гърмяща змия и гигантски алигатор, Дом тръгва от Евърглейдс и се отправя към Флорида Кийс в търсене на невиждана среща с диво животно. С мощни челюсти, много редове зъби и силно изострени сетива, акулите са най-страховитите хищници на планетата. Мисията на Дом: да се срещне с най-съвършената машина за убиване под водата, без защитна клетка.

Епизод 3: Мадагаскар – Лемурът Айе Айе

Дом е в Мадагаскар, известен със страшни зверове и впечатляващи пейзажи, в търсене на прословутия Айе Айе. Местната легенда разказва, че този безвреден лемур е прокълнат демон, който трябва да се избягва на всяка цена. Докато Дом обикаля острова и уникалните му места за тайнствения Айе Айе, той открива също хамаленони, мистериозни змии, гущери, най-големия (и най-шумния!) лемур на земята, преди финалната среща с едно от най-неразбраните животни на планетата.

Епизод 4: Мозамбик – Китова акула

Дом тръгва от Мапуто, оживената столица на Мозамбик, към обширното крайбрежие на страната. Мисията му: да плува с най-голямата риба на света, китовата акула. Този звяр не се намира лесно и да го открие е като да намери игла в голяма купа сено. За да си помогне, Дом наема местен пилот, който наблюдава от въздуха, докато той претърсва щателно по вода. Срещата му с гигантската китова акула, обаче, напълно надминава очакванията му.

Епизод 5: Южна Африка – Бял лъв

Дом е в Южна Африка в търсене на най-рядката голяма котка на планетата: белият лъв от Тимбавати. Предвид това, че в дивата природа има само 13 останали екземпляра, това наистина се случва веднъж в живота. Проблемът е, че непрекъснато се разсейва! По пътя към областта Тимбавати, Дом се сблъсква на ето толкова с ранен лъв, преследва импала заедно с двойка гепарди и най-сетне получава благословията на племето, което вярва, че белият лъв произхожда от звездите и въплътява духовете на царствените им предшественици.

Епизод 6: Шри Ланка – Индийска кобра

В Шри Ланка Дом се заема да научи повече за най-известната и най-иконична змия в света – индийската кобра. Шри Ланка е известна като островът на змиите. При 100-те вида, които могат да се открият в страната, ухапванията от змии на глава от населението са повече от където и да било другаде по света – над 30 000 на година. Дом се впуска през Шри Ланка и открива малко познат островен народ, който живее сред изумителни планини, тучни чаени плантации, ботата култура и впечатляващи будистки храмове.

Епизод 7: Филипините – Летящ гущер

Дом търси най-близкото до истински дракони на земята – летящите гущери на Филипините! За да ги открие, той прескача от остров на остров в огромния архипелаг от 7000 острова. Филипинското му приключение го отвежда до натоварените улици на Манила, шоколадовите хълмове на Бохол и на предела на Филипините: Палаван, където среща едно от най-древните местни племена на Азия. Но намира ли летящ гущер?

Епизод 8: Перуанска Амазонка – Змиорка

Дом изследва тъмните мистериозни притоци на перуанска Амазонка с лодка, като търси едно от най-опасните създания там – змиорката! Тя може да излъчи до 600 волта – достатъчно електричество, за да повали бик. Но с 1500-те си притока Амазонка се оказва една от най-предизвикателните мисии на Дом. Пътуването му го отвежда до наистина епични дъждовни гори, най-дългата разходка до сърцето на Икитос, най-големият град в света, недостъпен по път.

Епизод 9: Перуанските Анди – Водна жаба от езерото Титикака

Дом е в Перу в търсене на една от най-странните – и най-големи – амфибии в света, водната жаба от езерото Титикака. Одисеята на Дом минава през плуване с морски лъвове, пускане на кондор в полет, опитване на Викуня и среща с една от най-уникалните култури на света: хората уру от плаващите тръстикови острови на езерото Титикака. В епично пътуване, което започва на морското равнище и стига до 5 000 метра над него, Дом се бори с жега, студ, височинно изкачане и прежурящото слънце на Андите. Но ще открие ли рядката жаба от езерото Титикака?

Епизод 10: Бразилия – Гигантски мравояд

След ден в шумотевицата на Сао Паоло, Дом се запътва към Пантал в Бразилия – най-голямото мочурище в света. Той търси най-странното животно на Пантал, гигантския мравояд. С 60-сантиментров език, който може да прихване 35 000 термита на ден, гигантският мравояд прилича на жива прахосмукачка. Като ползва едно ранчо за база, Дом претърсва Пантал със самолет, лодка и на кон. Но да откриеш гигантския мравояд в такова обширно блато не е лесно.

Епизод 11: Боливия – Мечка

Дом се отправя към отдалечена обвита в мъгла гора в боливийските Анди. Той търси създание, което малцина са виждали или чували дори – мечката от Андите. По пътя си минава през безлюдни полета от сол, вулкани, изследва най-високата столица на света – Ла Паз – и открива, че Боливия е една от най-разноликите страни в света.

Епиод 12: Палау – Кокосов рак

Дом се отправя с лодка през белите пясъци и тюркоазени води на Палау в търсене на най-голямото ракообразно в света – кососовия рак! С диаметър от 90 см кокосовият рак изглежда като нещо, изпълзяло от филм на ужасите. В Палау, Дом открива, че останки от Втората световна война замърсяват тази тропическа утопия, има японски самолети, заседнали в кораловите рифове.

Епизод 13: Индонезия - Орангутан

Дом сърфира по чудовищно големи вълни в Бали със сърф шампиона Калани Роб. Но след обаждане по спешност от приятел, той се отправя към Суматра, за да помогне в спасяването на един див орангутан. Тъй като домът им е застрашен от дървосекачи, Дом трябва да помогне за преместването на маймуните на ново място в отдалечена гора. В хода на спасителната мисия той се сблъсква с екзотичните пейзажи и богатата култура на Индонезия.
НАПРЕД
Открийте света на дивото с Доминик Монахан - помогнете му да открие диви животни.
Придвижете със стрелките на навигационното колело или
с клавишите на клавиатурата си