Viasat Nature Polsat

За Доминик Монахан

НАЗАД
Доминик Монахан е показал изключителна многофункционалност в актьорската си кариера с роли от Мери в трилогията „Властелина на пръстените“ до Чарли Пейс в сериала „Изгубени“ на ABC.

Той прави предаването „Диви същества с Доминик Монахан“ през 2012. Приключенската поредица проследява пътуванията на изследователя до отдалечените краища на земното кълбо в търсене на екзотични, странни и опасни животински видове. Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, океана край Мозамбик и богатата екосистема на Мадагаскар, за да види отблизо най-неуловимите и необикновени същества, познати на човека. По пътя си, той попада на оживени места, особени експерти и много видове, които обитават странни и великолепно диви места на нашата планета, включително открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паякът Монахан (или Ctenus monaghani).

Диви същества с Доминик Монахан се излъчва във Великобритания от 2012 г., а от 2013 г. – в САЩ и Канада. След излъчването на сезон 2, Travel Channel купува поредицата. Тя е номинирана за „Най-добра риалити поредица“ на 3-те годишни Critics` Choice тв награди и за „Изключителна риалити поредица без сценарий“ на 66-те творчески награди Emmy.

Монахан е посещавал колежа Аквинас в Обединеното кралство, където е изучавал английска литература, драма и география. В момента живее в Лос Анджелис, Калифорния.

НАПРЕД
Открийте света на дивото с Доминик Монахан - помогнете му да открие диви животни.
Придвижете със стрелките на навигационното колело или
с клавишите на клавиатурата си